STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Kvíz k sedmdesátinám

19.06.2011 10:24

Dnes si rozebereme kvíz o Václavu Klausovi.

1. Po zodpovězení 1. otázky "jaký sport pan prezident neprovozuje", Vám vyskočí komentář

"Nejsem ten narcisistní typ, který by provozoval kliky nebo joggovval. To pokládám za umělou věc" (Zdroj: volební materiály ODS 90. let)

...není spíše narcisistní tvrdit, že nějaký sport vůbec je narcisistní? Není snad spíše autor narcisistní právě tím, že za narcisty považuje ty, kteří tohle provozují? Je narcismus snažit se zůstat ve formě? To samé přeci můžeme tvrdit o jeho oblibě v tenise, ale více než cokoli jiného jsou snad ty pronesené vtipné výroky.

4.

"Strašně bych se mračil, na své syny, kdyby měli sebemenší tendeci vyhnout se vojenské službě."

Snad je to ironie, pevně v to doufám, protože to z toho tak vyznívá, ale pokud ne, pak to je smutné. Nebudu se pouštět do nějakých velkých řečí, já na vojně taky nebyl a uznávám, že alespoň ty 2-3 měsíce by nikomu moc neuškodili, ale tady jsme opět u otázky 1. a svatořečeného narcismu.

A nakonec v poslední otázce o sobě tvrdí, že v roce 1989 měl pouze dva dny dovolené, jako by tahle informace měla ovlivnit kohokoli z nás, abychom si také vzali jen dva dny dovolené, a aby poukázala, jaký že to je Klaus velká Pán, když dokáže tak pilně pracovat. Je hezký, že se asi chystal zvelebit naši zemi, ovšem narcismus z toho jen čpí.

No dobře, domníval jsem se, že najdu víc věcí na rozbor, ale aspoň něco málo k dnešnímu dni a prezidentovým narozeninám.

Tak tedy "Všechno nejlepší a snad ty další roky budou lepší." ;)

 

Share |