STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Boeing 737 a blesk

25.01.2010 15:31

Převzato z: https://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/fotogalerie/2010/01/25/tragedie-obrazem-letoun-s-90-lidmi-zasahl-blesk-zr/

"Letoun Boeing 737-800 etiopské společnosti Ethiopian Airlines s 90 lidmi na palubě se krátce po startu z libanonského Mezinárodního letiště v Bejrútu zřítil do Středozemního moře. Podle zdrojů z bejrútského letiště, které citovala agentura DPA, do stroje uhodil blesk. Společnost Ethiopian Airlines v prohlášení uvedla, že nemá žádné zprávy o přeživších. Záchranáři zatím objevili těla čtrnácti obětí. Podle zpráv Libanonské tiskové agentury bylo na palubě stroje směřujícího do etiopské metropole Addis Abeby 54 Libanonců, dva Britové, Kanaďan, Rus, Iráčan, Syřan, manželka francouzského velvyslance v Bejrútu a 22 Etiopanů."

 

A to se říká, že letání je nejbezpečnějším dopravním prostředkem. Pokud ale vezmeme v potaz počet letadel, oproti počtu automobilů, zjistíme, že aut je stále mnohem více, tudíž je celkem pravděpodobné, že je více nehod. A navíc, při nehodě v autě, je dost možné, že přežijete. Pokud se s vámi ale zřítí letadlo, váš osud je dost často předem jistý. Poslední dobou, jako by se s těmi tragédiemi roztrhl jakýsi pomyslný pytel.

Share |