STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Masakr ve Winnendenu

15.03.2009 08:45

Nenajde se snad téměř nikdo, kdo by neslyšel o hrůzném masakru ve městčku Winnendenu, kde přišlo o život 15 lidí. A dosud jsou toho masmédia plná. V televizních zprávách slýchám nové informace o mladém útočníkovi. Nejnovější informace říkají, že mladík hrál večer před masakrem dvě hodiny akční střílečku FarCry 2 a v počítači měl nainstalované také další akčně laděné hry a mimojiné také pornografické obrázky, některé znázorňovaly nahé spoutané ženy.

Zdá se mi, že se novináři snaží klást velký důraz právě na hraní FarCry. Sám jsem měl FarCry 1 nainstalován a FarCry 2 mi dosud leží na stole, poněvadž jsem se k ní vzhledem k nedostatku času nedostal. Avšak domnívám se, že hraní této na první pohled možná brutální hry nemělo za následek mladíkovo chování. To by poté téměř každý, kdo někdy nějakou akční hru hrál, přiznejme si, že jsou ještě hry brutálnější, musel trpět stejným chováním. Ale tak tomu přeci není. Dle mého za to ani tak moc nemůže hraní her, jako spíše chlapcova psychika a sebeovládání, které bylo zajisté nízké. Kdo by se zahazoval psaním příspěvků na web, kde si lidé píší o podobných masakrech? Na vině je taktéž rodina, respektive otec. Chápu, že mohl svého syna chtít naučit střílet. Ale zbraň, kterou vlastnil, měla být podle mého řádně zabezpečena, aby nemohla být nikým odcizena. Vždyť i jejich malá dcerka ji mohla kdykoli namířit proti sobě. Ale největší vinu nese mladík sám. Co ho k tak hrůznému činu asi nepochopím, protože nerozumím tomu, jak někdo může z rozmaru jen tak postřílet své kamarády a spolužáky. Údajně trpěl silnými depresemi, což však rodina popírá. Nuže, dejme tomu. Ale depresemi trpí i jiní lidé, avšak ti si své mindráky, či jak to chceme nazývat, řeší sami nebo za pomoci psychologů nebo psychiatrů a ne střílením do lidí.

    Takže by se v potaz nemělo tolik brát hraní FarCry 2 ani další obsah počítače, ale spíše přístup rodiny (přestože mu dali všechno, co chtěl) a mladík sám. Může být jakkoli nemocný, ale to ho NIKDY, opakuji Nikdy neomlouvá k tomuto chování, jenž je barbarské a ať si každý tvrdí, co chce, já si za tímto názorem stojím. Zastřelení se jen tak nevzbudí a pozůstalí mají pykat za chybu, kterou způsobil rozmazlený fracek? Mají nést ten úmorný stesk sami? Mají se každý další den strachovat o život svých dalších dětí, které posílají denodenně do školy? S pocitem, že se už nikdy nemusejí vrátit? To není správné...

Share |

Diskusní téma: Masakr ve Winnendenu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek