STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Olympiáda se nekoná

16.06.2009 09:03

Podle nejnovějších zpráv nebude Praha v roce 2012, 2016 ani 2020 olympijské hry hostovat. Není ani jisté, zda bude kandidatura možná v roce 2024. Už ani takoví zastánci her, jako je například pražský primátor Pavel Bém, přestávají věřit, že se v našem hlavním městě budou někdy OH konat. Obávají se totiž, že si jim celá akce nemusí po finanční stránce vyplatit a nadcházející volby by se mohly z her udělat pouze součást volebních her a roztržek. Pouhá analýza proveditelnosti olympiády v Praze stála přibližně 15 milionů korun, což je za takto „malý“ krůček k olympiádě opravdu poměrně hodně.

            Praha se tak znovu vzdálila možnosti někdy stát v čele států, které již olympijským hrám dělaly reklamu a vedly je. Nebylo by vlastně ani jisté, kde by sportovci bydleli, o olympijské vesničce se stále vedou dohady, neboť naše „zaplněná republika“ nedává příliš možnosti.

            Zda se tedy někdy v budoucnu dočkáme nejslavnějších her v dějinách lidstva také my zde ve středu Evropy, není jisté. Každopádně možné je všechno, tak můžeme jen doufat, že se tak někdy stane a my na tom nijak neproděláme.

Share |

Diskusní téma: Olympiáda se nekoná

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek