STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Radar? Nebude!

27.12.2009 10:02

Snad tři roky se stále dokola probíralo téma :Radar v Brdech. Nakonec stačil jediný telefonát od amerického prezidenta našemu premiérovi Janu Fischerovi, aby se rozhodlo. Radar v Česku zkrátka nebude.

Různí blogeři a "intelektuálové" na stránkách aktuálně.cz dávají jasně najevo své stanovisko: rocenka2009.aktualne.centrum.cz/blogy/clanek.phtml?id=654248

a jak už to tak bývá, když je o něčem rozhodnuta, spousta jich je Pro radar v Čechách. A obhajoba jejich stanoviska? Větší obrana Čech a lepší vztahy se Severoatlantickou aliancí i EU. Avšak, kde jsou nevýhody? Jako by snad radar žádné neměl. Ano, mnoha lidem vadilo, že by u radaru v Brdech postávala kupa U.S. armády. Mě by tohle ani tak moc nevadilo. Je tu však jiná věc z níž jsem měl strach. Nestaneme se poté terčem. Kdybychom zde měli postavený radar, nestalo by se z nás jedno ze strategicky důležitých míst při získání moci v Evropě? Kdyby někdy, nedej Bůh, vypukla válka, je zřejmé, že každý "inteligentní" atentátník či "diktátor" by se v prvé řadě snažil zničit jakoukoli obranu. A k ní patří také zničení radaru.

Dále je tu problém, že bychom USA mohli být něco dlužni. Něco, s čím by mohli kdykoli vyrukovat v náš neprospěch.

Možná má radar v Čechách své výhody, ale já vidím spíše negativa. Radar nám s raketou, která na nás "poletí" nepomůže. Jen nás na ni upozorní. A co pak? Zachrání se pár státníků a lid, který tvoří stát, zahyne tzv. hrdinskou smrtí a bude počítán do statistik coby "NUTNÉ ZTRÁTY"?

Share |

Diskusní téma: Radar? Nebude!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek