STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Velký bratr tě sleduje už také v Čechách!

18.06.2011 14:58

Česká politická scéna zvažuje cenzuru internetu. Údajně jim vadí ony sázkařské reklamy, které neodvádění peníze, jak mají a tak chtějí zablokovat nebo rovnou zrušit ty stránky, na kterých se podobná reklama objeví, přičemž tyhle všechny technické problémy s odstraněním, blokací a případným zaplacením pokuty, má uhradit poskytovatel služeb. Takže dejme tomu, že se na mojich stránkách objeví reklama, kterou já neovlivním, protože jsem překročil limit přenesených dat za měsíc, takže zde mám reklamu od zprostředkovanou službou webnode, aby také něco vydělaly a mohli služby rozvíjet. A na téhle reklamě se objeví napříkald ruleta nebo něco podobného. Webnode bude tudíž povinnen odstranit reklamu a nejspíš rovnou i tuhle mou stránku, protože bude "nevhodná".

Je vidět, že čeští politici ani v nejmenším téhle problematice nerozumí. Jak vyřeší samotné zadávání slova "ruleta" do vyhledávačů, Jak zamezí zobrazování obsahu při kliknutí na "archiv" ve vyhledávačích? Musela by být zakázána téměř každá stránka a stát či poskytovatel připojení nebo služeb by kontroloval veškeré dění uživatele.

 S největší pravděpodobností tenhle praštěný zákon neprojde, ale už jen samotné uvažování nad možností něčeho tak neuvěřitelně debilního je nad rámec inteligence, když ani Čína nedokáže pořádně cenzurovat svůj web. A Česká republika na tom má být lépe? Už jen se samotnou myšlenkou cenzury internetu se dostáváme k problematice soukromí občanů. Mluvíme o kontrole veškerých účtů, všech transakcí , informovanosti hesel a jakékoli komunikace ze strany uživatele státu. Mluvíme o antiutopistickém státě, kde naše soukromím je veřejným tajemstvím, o světě ne nepodobným románu 1984. Snad jen ty emoce ještě nemohou sledovat. Příznivci konspirací tady musím mít velkou radost, protože budoucnost patří internetu a ten je prostředkem ke sledování veškerého našeho počínání a kontrolování osobního života, když se na něj přesunuly také společenské vztahy.

Doufám, že tahle trapná myšlenka nedostane zelenou, protože pak je to už jen krůček k vytvoření absurdistánu...

Share |

Diskusní téma: Velký bratr tě sleduje už také v Čechách!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Anketa

Trest smrti?

Ano (13)

62%

Ne (8)

38%

Celkový počet hlasů: 21