STRÁNKA PŘESMĚROVÁNA NA:

ROMAN KRÁSA.EU

Ztratil jste ruku? Hledejte ji v popelnici.

12.06.2009 16:54

Ruka je opravdu šikovný nástroj na zpracování všeho možného. Člověku pomáhá v domácích pracích, žehlení, uspokojování vlastních potřeb. Život bez ní si jen málokdo z nás dokáže představit, a přesto se najdou kuriozity ne nepodobné té, kterou jsem se dočetl na https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/171175-spanelsky-podnikatel-hodil-do-popelnice-utrzenou-ruku-delnika.html:

„Vskutku barbarského jednání se dopustil majitel rodinné pekařské firmy ve východošpanělském městě Gandia. Jeho bolivijský zaměstnanec Franns Rilles (33), který si u něj vydělával bez pracovního povolení, utrpěl těžký úraz, když mu hnětací stroj v lokti utrhl levou ruku.“

Rilles viděl, že si jeho zaměstnanec uřízl ruku, ale ze strachu, že by probíhalo nějaké vyšetřování ohledně jeho pochybných zaměstnanců, hodil jeho ruku do popelnice a svého zaměstnance donutil lhát. To je tedy vážně barbarské. Zaměstnanec pracoval u Frannse Rillese načerno a z humanitárních důvodů mu nyní bude zajištěno povolení k pobytu. Sám Rilles byl zatčen a čeká jej soudní proces.  Trochu mi to připomíná knihu John Irving - Čtvrtá ruka  i když tam ruku snědli lvi.  

Zkrátka a dobře, je vidět, že i s uříznutou rukou se dají dělat poměrně psí kusy, třeba s ní nakrmit odpadkový koš. Buďme rádi, že neskončila nastrouhaná například v housce.

 

Share |

Diskusní téma: Ztratil jste ruku? Hledejte ji v popelnici.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek